Polis nereye şikayet edilir

AA muhabirinin İçişleri Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, vatandaşlar ile kurumlar, herhangi bir kolluk görevlisiyle ilgili şikayet ya da ihbarlarını, dilekçeyle valilik ve kaymakamlıklara ya da Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezinin (CİMER) "cimer.gov.tr" ve komisyonun "kollukgozetim.gov.tr" internet …17-May-2020

Polise şikayet nasıl yapılır?

Şikâyet Dilekçesi Nereye Verilir? En yakın karakola gidip ifade verebileceğiniz gibi cumhuriyet başsavcılığına dilekçe vererek de şikayetçi olabilirsiniz. Karakola gitmeniz durumunda şikayetçi olmak istediğinizi söylerseniz ilgili memur ifadenizi alacak ve bunu zapta geçirecektir.

Hakkınızda şikayet var mı?

Hakkında şikayet olup olmadığını adliyeye gidip savcılık ön büro bölümünden sorgulatabilirsiniz. Ama bazen başka adliyelerde şikayetler söz konusu olabiliyor. Sürekli takibini yapmak ve profesyonel olarak ifade anlamında yardım almak için bir avukat yardımıyla bu işi yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Polis telefonla arar mı?

emniyet güçleri gayet de şahsi numaranızdan sizi arar. ancak işlemi telefonda yapmazsınız. genellikle sizi karakol'a, emniyet müdürlüğüne davet ederler, gidip görüşürsünüz. emniyet güçlerinin sizinle işi varsa sizi telefonla arayabilirler, sadece emniyet güçleri değil savcılık da size telefonla ulaşabilir…

155 şikayet nasıl yapılır?

İnternet üzerinden şikayet veya ihbarda bulunmak için, Emniyet'in internet sitesine girildikten sonra, giriş sayfasındaki “155 Polis İmdat artık internette” yazılı bölüme “tık”layıp, açılan form, doldurulduktan sonra, “155@iem.gov.tr” adresine gönderilmesi yeterli.

Polise suç duyurusu nasıl yapılır?

İl ve ilçe merkezlerinde emniyet teşkilatının birimi olan karakollara, kırsal bölgede ise jandarmaya müracaat ile suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Karakola ya da jandarmaya giderek suç duyurusunda bulunabileceğiniz gibi doğrudan savcılığa müracaat ederek de suç duyurusunda bulunma imkanınız vardır.

Şikayetçi olunmazsa ne olur?

Aynı kişi, yargılama aşamasında mahkemede davaya müdahil olmazsa “müşteki sanık”, davaya müdahil olursa “müdahil (katılan) sanık” sıfatıyla anılır. Aynı olayda suçun hem mağduru hem de şüphelisi veya sanığı olan kişi, şikayetçi olmazsa soruşturmada “mağdur şüpheli”, duruşmada “mağdur sanık” sıfatıyla dinlenir.

Hakkımda CİMER şikayeti var mı nasıl öğrenebilirim?

E-devlet ve CİMER resmî sitesinden yapılan başvurular aynı zamanda telefon ile arayarak da başvurunuzu sorgulatabiliyorsunuz. Bu telefon numarası CİMER Alo 150 üzerinden hizmet vermektedir.